Register
A password will be e-mailed to you.

Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του μαγικού Interstellar, ενδεχομένως μόνο ο Tom Hanks θα μπορούσε να επιτύχει σοβαρή επίκληση στο συναίσθημα μέσω μίας ταινίας που αφηγείται την καταστροφή του κόσμου. Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε μέχρι τις 5 Νομεβρίου για να διαπιστώσουμε το εύρος τους, όταν δηλαδή θα κάνει πρεμιέρα η ταινία επιστημονικής φαντασίας Finch στο Apple TV+.

Το Finch, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Emmy, Miguel Sapochnik (GOT), αρχικά ονομαζόταν Bios – όταν δηλαδή ανακοινώθηκε ως πρότζεκτ το 2017. Μοιάζει με μία αρκετά πιασάρικη ιστορία που θα μπορούσε εύκολα να προσελκύσει τους πάντες, άσχετα αν το τέλος του κόσμου δε φαντάζει ως το πιο ευχάριστο θέμα.

Η πλοκή

Το trailer, το οποίο είναι γεμάτο εφιαλτικά πλάνα από κλιματικές καταστροφές – τεράστιοι ανεμοστρόβιλοι, ερημικές πόλεις – μοιάζει με ‘τυράκι’ για να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο κοινό. Δηλαδή, ίσως ο Finch να μην είναι ακριβώς ο κύριος χαρακτήρας: “Ένα ρομπότ που ζει σε μια μετα-αποκαλυπτική γη, δημιουργήθηκε από τον Finch για να προσέχει τον αγαπημένο του σκύλο όταν ο ίδιος δε μπορεί. Έτσι, μαθαίνει για την αγάπη, τη φιλία και το νόημα της ανθρώπινης ζωής”, γράφει μεταξύ άλλων η σύνοψη της ταινίας.

 

Να πέσει το trailer: