Register
A password will be e-mailed to you.

Κι όμως, εδώ και λίγες ώρες, υπάρχει η επίσημη λίστα που παρουσιάζει τα 10 κορυφαία videos που παρακολούθησαν περισσότερο οι Έλληνες χρήστες του YouTube μέσα στο 2017. Πραγματικά, ορισμένα από τα videos που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτή είναι ό,τι χειρότερο είδα ποτέ στο ελληνικό internet – εντός και εκτός YouTube.

Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή βρίσκεται το WTF parody του “Despacito” με τον ευφάνταστο #not τίτλο “Θες Παστίτσιο”. Για τον Θεό, ούτε ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες που είδαν παραπάνω από 4 εκατομμύρια φορές αυτό το άθλιο remix που θα ήταν κατάλληλο μόνο για μουσικό χαλί σε χιουμοριστικό video των «Ράδιο Αρβύλα». Σοβαρά τώρα, ανάμεσα στα εκατομμύρια των δεδομένων που ανεβαίνουν στο ελληνικό internet, βρήκατε ως πιο ενδιαφέρον αυτό το πράγμα; Αλλά ως εδώ είναι σε ένα βαθμό λογικό, αφού το “Θες Πατσίτσιο” έπαιζε μέχρι και σε δελτία ειδήσεων ως “χιουμοριστικό”.

 Αν ψάξεις στην ίδια λίστα θα βρεις έναν μικρό που λέγεται Manos. Αυτός, λοιπόν, έχει τρεις (!) συμμετοχές στη σκοτεινή αυτή λίστα. Οι τίτλοι του περιορίζονται σε λέξεις όπως «Καλοκαίρι», «Πιτόγυρο» και «Μάνα». Τα τραγούδια του είναι οριακά χειρότερα και από αυτά που θα ηχογραφούσες μόνος σου ενώ βρίσκεσαι στο κρεβάτι σου, έχοντας πιει τη μισή κάβα συνοικιακού μπαρ. Ειδικά το «Καλοκαίρι» είναι σοκαριστικό, γιατί αφενός απευθύνεται σε ΠΑΙΔΑΚΙΑ που εθίζονται σε βωμολοχία και ένα κωλοπαιδαρισμό που όντως προσδιορίζει την πλειοψηφία της γενιάς αυτής.

 Σε μεγάλο μέρος της, η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει και πιο νορμάλ συμμετοχές, όπως το parody τραγούδι που έγραψε κάποιος για τον “Μάνατζερ Ράγκμπι” του Survivor ή το “Cretan Survivor” που είναι λογική συνέπεια του παροξυσμού που συνέβη φέτος με το αντίστοιχο τηλεοπτικό reality του ΣΚΑΪ.

 Στα θετικά της συγκεκριμένης λίστας ανήκουν το home video του γιου του Γιάννη Πλούταρχου που τραγουδάει κομμάτια του μπαμπά του (και αποδεικνύεται ταλεντάρα το παιδί) αλλά και τα δύο πολύ εύστοχα σατιρικά videos του Konillo και του 2J. Τουλάχιστον με αυτά γελάς. Όχι υποβιβάζοντας τη νοημοσύνη σου, απλώς γελάς με τα αστεία σκετς τους.

 Και ναι, το video, που σιχάθηκα να σχολιάζεται πέρυσι τον Φεβρουάριο, τελικά είναι όντως αυτό που τουλάχιστον έχει κάτι να σου πει. Και αν για αυτό το λόγο πρέπει να πω μπράβο στη Μαίρη Συνατσάκη, θα το πω.

 Στον αντίποδα, υπάρχουν Έλληνες YouTubers που πραγματικά αξίζουν την προσοχή σου. Ανεβάζουν καλαίσθητα videos, δουλεύουν ώρες πάνω σε κάθε projects τους, προσέχουν τι λένε και πότε, σε ποιους απευθύνονται και τόσα άλλα. Αν είναι να βλέπεις όμως τον Manos, χίλιες φορές να παρακολουθείς videos με γάτες και tutorials για μακιγιάζ και τεχνολογία.