Register
A password will be e-mailed to you.

Λίγους μόνο μήνες μετά το άκρως εντυπωσιακό φινάλε του Avengers: Infinity War, η Captain Marvel ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της και να αλλάξει τα πάντα στο MCU (ολογράφως Marvel Cinematic Universe). Λίγο πριν ο Thanos εξαφανίσει το μισό σύμπαν, ο Nick Fury έστειλε ένα σήμα κινδύνου προς την Captain Marvel, κάτι που σημαίνει πως η ιστορία περνά πλέον στα χέρια του χαρακτήρα που θα υποδυθεί η Brie Larson.

Όπως συνηθίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις -δηλαδή στα μεσοδιαστήματα των ταινιών της Marvel- οι fans αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας και υποθέσεις για το νέο project.

H Carol Danvers (το γήινο όνομα της Captain Marvel) ανήκει κατά το ήμισυ στην εξωγήινη φυλή των Kree και κατά το άλλο ήμισυ άνθρωπος, ενώ εργάζεται ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δουλεύοντας σε στρατιωτική μυστική βάση. Φυσικά και οι εξωγήινες δυνατότητές της έρχονται σε αντιπαράθεση με τα ανθρώπινα ψεγάδια της αλλά στην ταινία δεν πρόκειται να δούμε ένα παραδοσιακό origin story.

Το EW μάλιστα αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες της πλοκής της ταινίας:

Η Carol βρίσκεται πίσω στη Γη με νέα ερωτήματα σχετικά με τον παρελθόν της. Και έχει να αντιμετωπίσει τους τρομερούς Skrulls -μία περιβόητη στα κόμικ της Marvel εξωγήινη φυλή που μπορεί και αλλάζει μορφές. Ο Ben Mendelsohn υποδύεται τον αρχηγό τους, Talos, ο οποίος οργανώνει μια μυστική εισβολή στη Γη. 

Η φράση “μυστική εισβολή στη Γη” έδωσε την κατάλληλη τροφή για να ξεκινήσουν οι φήμες για την ταινία:

Το Secret Invasion ήταν μία ειδική έκδοση κόμικ, 8 τευχών, που κυκλοφόρησε η Marvel από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 και στα οποία περιγράφεται η δράση των Skrulls. Οι τελευταίοι έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές να εισβάλλουν στη Γη, πολύ συχνά παίρνοντας της μορφή και τις δυνάμεις κάποιου εκ των βασικών ηρώων της Marvel. Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο μακριά έχουν φτάσει και σε τι ακριβώς σημείο βρίσκονται. 

Τώρα, και έχοντας αυτά υπόψιν, όπως και το γεγονός ότι τα γεγονότα της ταινίας διαδραματίζονται στα ’90s, οι fans πιστεύουν πως τουλάχιστον ένας από τους τωρινούς Avengers είναι Skrull. Δεν είναι σαφές τι σημαίνει αυτό για το  επόμενο μέρος των Avengers,  αλλά σίγουρα θα εισάγει μια νέα συναρπαστική σύγκρουση στο μέλλον του MCU.

Ένα ακόμη κλειδί στην όλη ιστορία είναι αν θα εμφανιστεί η Starforce – μια υπερ-ομάδα κακών που περιλαμβάνει τους Mar-Vell (Jude Law), Ronan the Accuser (ίσως τον θυμάσαι από το Guardians of the Galaxy), Korath the Pursuer, Doctor Minerva, Supremor και Captain Atlas και στην οποία άνηκε αρχικά η Captain Marvel. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Starforce ήταν η αρχική έμπνευση για την S.H.I.E.L.D., εξου και η ενέργεια του Nick Fury να καλέσει σε βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως και να έχει, αναμένουμε με αγωνία.