Register
A password will be e-mailed to you.

Δεν είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο. Τον τίτλο αυτό συνεχίζουν να τον φέρουν ιστορικά διάφοροι βασιλείς, αυτοκράτορες, δικτάτορες. Οι κορυφαίοι όμως από τους επαγγελματίες του θανάτου πλησιάζουν σε αριθμό θυμάτων τους κορυφαίους serial killers.

Άλλοι ακριβείς εκτελεστές που δεν άφηναν ίχνος πίσω τους και σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να τους εντοπίσει. Μερικοί που έκαναν λίγο περισσότερο «θόρυβο» και έβαζαν την προσωπική ευχαρίστηση πάνω από τη δουλειά. Και κάποιοι που χρησιμοποιούσαν αμφιλεγόμενες αλλά άκρως αποτελεσματικές μεθόδους. Οι ιστορίες τους θα μπορούσαν εύκολα να γίνουν σενάριο ταινίας, ακόμη κι αν ορισμένες φορές η πραγματικότητα ξεπερνά αλλά και διδάσκει τη φαντασία.. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν ήθελε να βρεθεί στη λίστα τους. Δυστυχώς για πολλούς, υπήρχαν σε αυτή και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις.

John Childs

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Είναι ο πλέον γνωστός πληρωμένος δολοφόνος της Βρετανίας. Ποτέ όμως δεν βρέθηκε έστω και μια σωρός θύματός του, ούτε ουδείς γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων του. Στη δίκη του τον Δεκέμβριο του 1979 ενέπλεξε στις δολοφονίες κι άλλα δύο άτομα τα οποία όμως αποφυλακίστηκαν 22 χρόνια αργότερα, όταν με ένα υπόμνημά του παραδέχτηκε πως είχε ψευδομαρτυρήσει.

Επίσης σε μια επιστολή του προς κάποιον με τον οποίο αλληλογραφούσε, ομολόγησε πως ξυλοκοπούσε τα θύματά του, τα στραγγάλιζε, τεμάχιζε τις σωρούς τους, περνούσε τα κομμάτια σε μια επαγγελματική κιμαδομηχανή και στη συνέχεια έκαιγε τα υπολείμματα στο τζάκι του. Καταδικάστηκε για έξι δολοφονίες, έξι φορές σε ισόβια.

Abe Reles

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Υπήρξε ο σκληρότερος εκτελεστής της Εταιρείας Εγκλήματος. Εκτιμάται πως τα θύματά του μετριούνται σε δεκάδες στη δεκαετία του 1930. Το γεγονός πως χρησιμοποιούσε παγοκόφτη τον κατατάσσει ανάμεσα στους χειρότερους πληρωμένους δολοφόνους της Αμερικής.

Συνελήφθη και δέχτηκε να γίνει μάρτυρας κατηγορίας, όμως -άγνωστον πως…-, εκπαραθυρώθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, προτού προλάβει να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία.

Δες την ιστορία του

Fred Burke

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

O «Killer» εργάστηκε για τον Al Capone και για άλλους γνωστούς γκάνγκστερ. Δείχνοντας προτίμηση στα πολυβόλα έλαβε μέρος στο Μακελειό του Miraflores στο Ντιτρόιτ το 1927.

Όμως το «αριστούργημά» του ήταν το περίφημο Μακελειό του Αγίου Βαλεντίνου, το 1929, όπου εκεί φάνηκε και ο περφεξιονισμός του: αφού γάζωσε ένα από τα θύματα με δεκαεπτά σφαίρες του έριξε και μια χαριστική βολή. Ποτέ δεν ξέρεις…

H ιστορία της σύλληψής του το 1931

Jimmy Moody

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Υπηρέτησε ποικιλοτρόπως το έγκλημα: είτε ως εκτελεστής για λογαριασμό των δίδυμων Krays -των βαρόνων του οργανωμένου εγκλήματος στο λονδρέζικο East End τη δεκαετία του ’60-, είτε ως εκτελεστής του IRA στο Μπέλφαστ είκοσι χρόνια αργότερα.

Μόλις μαθεύτηκε πως ήταν το πρόσωπο πίσω από δημόσιες εκτελέσεις, στοχοποιήθηκε από μια επίλεκτη μονάδα της SAS. Δολοφονήθηκε σε μια παμπ στο Λονδίνο το 1993.

Alexander Solonik

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Ο «Μέγας Αλέξανδρος» 20 χρόνια μετά το θάνατό του (στην Αθήνα μάλιστα), συνεχίζει να λογίζεται ως ο κορυφαίος εκτελεστής του ρωσικού υπόκοσμου. Το πρώην μέλος του Κόκκινου Στρατού εργάστηκε για τη ρώσικη μαφία εκτελώντας τους αντιπάλους του με εντελώς ψυχρό τρόπο.

Για παράδειγμα εκτέλεσε τον Valeri Dlugatsj, έναν επαγγελματία κακοποιό, μέσα σε ένα κατάμεστο κλαμπ. Παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του.

Δες το ντοκιμαντέρ για τη Ρώσικη Μαφία

Harry Strauss

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Μέλος της Εταιρείας Εγκλήματος του Siegel, του καταλογίζουν πως δολοφόνησε 35 άτομα σε μια ιδιαίτερα βίαιη περίοδο της δεκαετίας του ’30. Ορισμένοι όμως θεωρούν πως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του είναι λίγο πάνω από τα 100.

Ο “Pittsburgh Phil”, όπως ήταν γνωστός, συνήθιζε να βασανίζει τα θύματά τους προτού τα θανατώσει. Για παράδειγμα «περιποιήθηκε» τον μαφιόζο Irving Feinstein με σκοινί και παγοκόφτη.

Δες την ιστορία της ζωής του σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Bugsy Siegel

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Στη δεκαετία του ’30 ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία Εγκλήματος. Ο Bugsy δεν ήταν μόνο ένας κορυφαίος εκτελεστής, αλλά και ένας από τους πιο γνωστούς γκάνγκστερ.

Καθάριζε για λογαριασμό των μεγαλύτερων εγκληματικών οικογενειών των ΗΠΑ τους αντίπαλους λαθρέμπορους καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’20. Στη συνέχεια αποτραβήχτηκε στο Λας Βέγκας και άνοιξε το Flamingo Casino.

Δες ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Richard “Iceman” Kuklinski

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

Κέρδισε το παρατσούκλι του από το γεγονός πως κατέψυχε τα θύματά του, ώστε να μπερδεύει τους ιατροδικαστές σχετικά με την ώρα θανάτου τους. Ο Kuklinski είχε προσληφθεί ως εκτελεστής από τις διαβόητες Πέντε Οικογένειες της Νέας Υόρκης (τις πέντε μεγάλες μαφιόζικες φαμίλιες), αλλά δούλευε και με περιφερειακές εγκληματικές οικογένειες του Νιου Τζέρσεϊ όπου ήταν το σπίτι του.

Καταδικάστηκε για πέντε δολοφονίες, όμως ισχυριζόταν πως είχε καθαρίσει περισσότερα από 250 άτομα το χρονικό διάστημα μεταξύ 1948 και 1986. Πέθανε στη φυλακή το 2006. Τον υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2013 ο Michael Shannon, στην ταινία “The Iceman”.

Δες το ντοκιμαντέρ για τον Iceman

Bernard Hunwick

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

O «Barry η Αρκούδα» ως επικεφαλής μιας ομάδας έξι αντρών, εμπλούτισε το βιογραφικό του μέχρι το 1982 με 300 δολοφονίες μελών από συμμορίες που διακινούσαν ναρκωτικά στη Φλόριντα.

Παρότι η αστυνομία είναι σίγουρη πως διέπραξε όλες αυτές τις δολοφονίες, του καταλογίζουν μόνο πως έκοψε το λαιμό του ανθρώπου που ανέλαβε ως εγγυητής του, ενός βαρόνου των ναρκωτικών ονόματι Diego Messina.

Roy Demeo

10 από τους πιο θανατηφόρους πληρωμένους δολοφόνους στην ιστορία - BUSINESS

O DeMeo αποτελούσε τον αρχηγό μιας συμμορίας πληρωμένων δολοφόνων που σκότωσε 150-200 άτομα από το 1973 έως το 1983, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο “Gemini”. Οδηγούσαν τα θύματά τους στο Gemini Lounge, στα κεντρικά των «επιχειρήσεων» του DeMeo και στη συνέχεια τα πυροβολούσαν στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας σιγαστήρα. Αμέσως τύλιγαν τα κεφάλια τους με μια πετσέτα για να μην τρέξει το αίμα.

Στην συνέχεια, τους μαχαίρωναν στην καρδιά για να σταματήσουν τη ροή του αίματος προς το κεφάλι. Έπειτα, τα θύματα μεταφέρονταν στην μπανιέρα, όπου έμεναν μέχρι να αποστραγγιστούν από το αίμα του κορμιού τους. Αυτός ήταν ένας ιδανικός τρόπος για να «καθαριστούν» τα πτώματα.

Δες το ντοκιμαντέρ για την ζωή του Roy Demeo