Register
A password will be e-mailed to you.

Για τον Tom Hardy έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που ήταν ένας ένας λεπτοκαμωμένος νεαρός που έπαιζε τον εξωγήινο στο Star Trek: Nemesis (2002). Έχει καταφέρει μέσα σε 15 χρόνια να είναι ο πιο περιζήτητος ηθοποιός στον κόσμο. Και κάτι ακόμα περισσότερο σπάνιο: να λατρεύεται με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια , για διαφορετικούς λόγους βέβαια, τόσο από το αντρικό όσο και από το γυναικείο κοινό.

Ναι, ισχύει ότι δεν έχει κερδίσει Όσκαρ. Ακόμα. Αν και έφτασε πολύ κοντά στο Β’ Αντρικού με το The Revenant (2015). Ούτως ή άλλως όμως δεν είναι τα βραβεία το παν. Το πιο σημαντικό για έναν ηθοποιό είναι το καλλιτεχνικό αποτύπωμα που αφήνει, ενώ για την τσέπη του είναι το εμπορικό. Και να είναι καλά ο Tom Hardy που τα καταφέρνει περίφημα και στα δύο.

Μιας και αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ο πιο φορμαρισμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, πρωταγωνιστώντας στη μία ταινία μετά την άλλη.

Τα επόμενα βήματα του Βρετανού

Όλες οι νέες δουλειές που θα δούμε προσεχώς από τον Tom Hardy

Καταρχάς, εκτός από τις ταινίες, υπάρχει το Taboo, ένα προσωπικό στοίχημα του ηθοποιού που το πονά όσο τίποτα άλλο. Η δεύτερη σεζόν θα συνεχίσει τη σκοτεινή saga του James Delaney στις ζόρικες εποχές του 19ου αιώνα. Χαρίζοντας μας πολλούς τόνους ατμόσφαιρας κι έναν Tom Hardy να παλεύει με Θεούς και Δαίμονες -αυτούς τους δεύτερους στην κυριολεξία.

Αλλά ας φύγουμε από τη μικρή οθόνη κι ας δούμε τι ετοιμάζει ο ηθοποιός για το σινεμά. Με oκτώ ταινίες του να καταφθάνουν φουριόζες.

Venom

Στις 5 Οκτώβρη κάνει πρεμιέρα το πλέον πολυαναμενόμενο πρότζεκτ του αμερικάνικου σινεμά. Ο αντιήρωας, ή πιο σωστά villain της Marvel θα ενσαρκωθεί από ξέρεις ποιον. Ένα μεγάλο στοίχημα για την παραγωγό εταιρεία, μία τεράστια πρόκληση για αυτόν.

Shakleton

Αν κρίνουμε από το Taboo, ο Hardy αρέσκεται στους ρόλους που έχουν να κάνουν με εξευρενητές -σε εποχές που υπήρχαν ακόμα ανεξερεύνητες περιοχές στον πλανήτη τουλάχιστον. Και με αυτό εδώ το φιλμ ρίχνει φως στη ζωή του Sir Ernest Shakleton (1874-1922), ενός Αγγλοϊρλανδού που ταξίδεψε όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές στην παγωμένη Ανταρκτική. Περιπετειώδης τύπος, έτσι;

True American

Ο Hardy αναλαμβάνει τον ρόλο ενός Αμερικάνου τρομοκράτη, που αρνείται να δεχθεί την 11η Σεπτεμβρίου και ως αντίποινα καταρρίπτει ένα πολεμικό αεροπλάνο του Μπαγκλαντές. Η ταινία δια χειρός του Χιλιανού Pablo Larrain, ακούγεται πολύ πολύ διαφορετική από ότι το Jackie (2016) του ίδιου -με τη Natalie Portman να υποδύεται τη γυναίκα του Kennedy και του Ωνάση. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει ο Χιλιανός να τη φέρει στα μέτρα του τον Tom.

Mad Max reloaded

Το πότε θα βγει στις αίθουσες το επόμενο κομμάτι της δυστοπικής φαντασμαγορίας του George Miller δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Ούτε ξέρουμε πολλά για το σενάριο. Γνωρίζουμε όμως πως θα έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο Mad Max: Wasteland κι ότι θα πρωταγωνιστεί ο Tom Hardy. Αυτά αρκούν και περισσεύουν. Ιδιαίτερα εάν επαναληφθεί ο άθλος της προηγούμενης ταινίας όπου η δράση δεν πάτησε φρένο για 180 λεπτά. Τώρα αν μιλάει και λίγο παραπάνω ο Βρετανός ηθοποιός, καλό θα ήταν.

Unreasonable Behaviour

Κι άλλη βιογραφική περιπέτεια εδώ, αλλά με πιο σύγχρονο πρίσμα: η ζωή του φωτορεπόρτερ Don McCullin, ο οποίος διέπρεψε μέσα από τις σελίδες του περιοδικού TIME στα δύσκολα 60s και 70s, εξειδικευόμενος σε ρεπορτάζ που αναδείκνυαν την φτώχεια και την ανέχεια. Στα συν ότι το σενάριο υπογράφει ο Gregory Burke, ο ίδιος άνθρωπος που υπέγραφε το εξαιρετικό φιλμ 71 (2014) -που το λες και σινεμά που κόβει την ανάσα.

My War gone by, I miss it so

Σα να μην του έφταναν όλοι αυτοί οι ρόλοι όπου πέφτει με τα μούτρα στην τραγωδία, τον πόλεμο και την καταστροφή, είπε να κάνει μια βόλτα κι από τον αιματηρό εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας. Ή πιο σωστά μια βόλτα στον τρόπο που τον έζησε ένας Άγγλος ανταποκριτής της εποχής. O Anthony Loyd, ο οποίος είπε γυρνώντας στην πατρίδα του μετά τον πόλεμο να γνωρίσει κάτι ακόμα χειρότερο: τον επονομαζόμενο και “λευκό θάνατο”.

Fonzo

Fonzo Τομ Χάρντι Al Capone

Μαφιόζους έχει ξαναπαίξει ο Βρετανός. Και μάλιστα όχι έναν αλλά δύο ταυτόχρονα στο Legend (2015), την ταινία που καταπιάνεται με τη ζωή των περιβόητων Cray Twins που τρομοκρατούσαν την Αγγλία για δεκαετίες. Εδώ όμως περνάει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για να υποδυθεί έναν ακόμα πιο γνωστό κακοποιό: σε περίπτωση που δεν κατάλαβες, ναι, στον Al Capone αναφερόμαστε.

Cicero

Δεν ξέρουμε πως την έχει δει αλλά φαίνεται πως μία ταινία με τον Capone δε του φτάνει. Καθώς κι αυτή εδώ με το ίδιο θέμα ασχολείται. Μάλλον είπε αφού το έπιασε το ζήτημα, να το εξαντλήσει κιόλας το θέμα.

Αυτές, λοιπόν, ήταν οι οχτώ πολυαναμενόμενες ταινίες του. Να τονίσουμε ότι αρκετές δεν είναι έτοιμες κι άλλες βρίσκονται στα σκαριά, στο στάδιο της παραγωγής. Όμως φανταζόμαστε ότι αργά η γρήγορα όλες θα ολοκληρωθούν -μιας κι ο Tom Hardy δε συνηθίζει να τα παρατάει, ούτε να το βάζει κάτω, αφού φαίνεται πως η τελειομανία είναι η δεύτερη φύση του.