Register
A password will be e-mailed to you.

Έχουν περάσει 19 χρόνια από τότε που το έπος του The Dude χτύπησε χαλαρό και σούπερ cool τις οθόνες μας. Για αρκετούς από εμάς, είτε το είδαμε τότε είτε λίγα χρόνια μετά, το The Big Lebowski αποτέλεσε ένα αξεπέραστο αριστούργημα.

Αριστούργημα έγραψα; Ή μήπως για να το πω καλύτερα τη Βίβλο μας στα φοιτητικά χρόνια; Το πρότυπό μας σε μια ζωή που δεν σου καίγεται καρφί.

Να πέσουν μερικές καταπληκτικές αναμνήσεις

ΟΚ, προφανώς δεν φτάσαμε ποτέ το coolness του χαρακτήρα των Αδερφών Coen. Όμως, αλίμονο, προσπαθήσαμε σκληρά.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, κι επειδή τα ιερά και τα όσια καλό είναι να μην τα πειράζει κανείς, μιας έπιανε σύγκρυο και μόνο στο άκουσμα της λέξης sequel. Τα πράγματα όμως φαίνεται να αλλάζουν. Πολύ.

O Jeff Bridges δεν θα έλεγε όχι

Καθώς κλείνουν του χρόνου κλείνουν 20 χρόνια από την επέτειο της ταινίας, το Digital spy έθεσε το ερώτημα στον αγαπημένο ηθοποιό: να γίνει sequel ή να μη γίνει; Η αλήθεια είναι ότι ίσως όλοι θα περιμέναμε να αποτάξει μετά βδελυγμίας αυτή την πιθανότητα, ο Jeff όμως το πήρε χαλαρά.

«Εγώ ακολουθώ ό,τι πιστεύον οι Αδερφοί (Κοέν) σχετικά με το θέμα. Εάν θέλουν να κάνουν ένα sequel, είμαι σίγουρος πως θα είναι μια cool ταινία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει με κάπως μπερδεμένες σκέψεις που φέρνουν τον The Dude στο μυαλό. Όπου λίγο έως πολύ δήλωσε πώς ενώ η ταινία δε φαίνεται να έχει κανένα βαθύτερο νόημα ή ουσία, έχει καταφέρει να μείνει κλασική.

Καθώς ενώ απλά παρακολουθείς τις περιπέτειες ενός μπαφόβιου, τελικά (σ.σ: συμφωνούμε κι επαυξάνουμε Jeff) δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.

«Όποτε την πετυχαίνω στην τηλεόραση λέω “ας δω τον Turturro να γλύφει την μπάλα του μπόουλινγκ”» δήλωσε προς το τέλος της συνέντευξής του, συνοψίζοντας το πνεύμα του Big Lebowski.

Με αυτά και με αυτά, είμαστε της άποψης πως μπορούμε κι εμείς οι οπαδοί να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Γιατί αν αποφασίσουν οι Coen και ο Bridges να γυρίσουν sequel οφείλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Ποιοι είμαστε εμείς άλλωστε να φέρουμε αντιρρήσεις;