Register
A password will be e-mailed to you.

Από τα «μαυρόασπρα» αεροπλάνα του 1928 μέχρι το ολοζώντανο «Βιβλίο της Ζούγκλας», η υποτιμημένη (κάποιες φορές) τέχνη των ειδικών εφέ προσθέτει μαγεία στη μεγάλη οθόνη και η Ακαδημία το αναγνωρίζει.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου μία ταινία θα κερδίσει το Όσκαρ οπτικών εφέ, αλλά σίγουρα δεν θα συγκρίνεται με το παρακάτω, εντυπωσιακό βίντεο που περιλαμβάνει όλες τις νικήτριες ταινίες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η ομάδα των Burger Fiction ανέβασε την τεράστια συλλογή των νικητών και το αποτέλεσμα είναι οπτικά εκπληκτικό, αλλά και κατατοπιστικό για την ιστορία και εξέλιξη των τεχνικών μέσων που βοήθησαν στην ανάπτυξη των ειδικών εφέ.

Από το επικό δράμα «Wings» (1927), που κέρδισε 2 βραβεία (το πρώτο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Εφέ), μέχρι το ρεαλισμό του «Βιβλίου της Ζούγκλας» σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό, το βίντεο θυμίζει εντυπωσιακές στιγμές της μεγάλης οθόνης, αλλά και μερικές αναπάντεχες επιλογές.

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν πως στην κατηγορία κυριαρχούν τα μεγάλα blockbusters τύπου «Avatar», «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», υπάρχουν όμως και μερικές πιο εκλεκτικές βραβεύσεις όπως τα «Forrest Gump», «Η Παράξενη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» και «Θα σε Βρω στον Παράδεισο» που χρησιμοποίησαν τα εφέ με ξεκάθαρη δραματουργική ποιότητα.

Μείνετε συντονισμένοι στο cinemagazine.gr για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ με καθημερινά θέματα, νέα, αφιερώματα και προβλέψεις!