Register
A password will be e-mailed to you.

Στα τέλη του 2017, ο Τάικα Γουαϊτίτι είδε τον Thor του να κάνει μια πολύ δυναμική πορεία στις αίθουσες και να χαρακτηρίζεται ως η πιο fun ταινία που έβγαλε η Marvel τα τελευταία χρόνια. Η επιτυχία της ταινίας απέδειξε πως ο ίδιος μπόρεσε να βάλει τη σφραγίδα του σε ένα τόσο μεγάλο project, αλλά του δίνει και τη δυνατότητα να γυρίσει ουσιαστικά ό,τι θέλει από εδώ και πέρα. Ακόμη και αν αυτό βασίζεται σε απίθανη ιδέα.

Ο Γουαϊτίτι απαντώντας σε συνέντευξη δημοσιογράφου λίγο καιρό πριν ανέφερε μια «κωμωδία με ναζί» όπως την περιέγραψε, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το περιεχόμενό της. Στην ταραχή μάλιστα του δημοσιογράφου γι’ αυτό που άκουσε, σχολίασε πως έγραψε την ταινία πριν 5 χρόνια και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να την γυρίσει γιατί οι ναζί είναι cool ξανά – κινηματογραφικά υποθέτουμε.

Η ταινία αυτή είναι το «Jojo Rabbit», το σενάριο του οποίου κυκλοφορεί από το 2012 στην ετήσια black list των χολιγουντιανών στελεχών που περιέχει σενάρια που δε μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία παραγωγής. Αναγνωρισμένος πλέον, ο Γουαϊτίτι συμφώνησε με τη Fox Searchlight να δημιουργήσει ένα από τα πρώτα της projects στη νέα εποχή της Ντίσνεϊ, το απίθανο αυτό φιλμ που έγραψε τότε και έχει ως θέμα ένα 10χρονο παιδί στη Γερμανία κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη του εκδοχή το «Jojo Rabbit» είχε ως θέμα αυτό το παιδί που περνά τον καιρό του σε μια κατασκήνωση για νέα παιδιά που μαθαίνουν τον κόσμο με βάση τα χιτλερικά ιδανικά, για να ανακαλύψει γυρνώντας πως η μητέρα του κρύβει μια εβραιοπούλα στο σπίτι τους.Ο Γουαϊτίτι προχώρησε σε αλλαγές και αυτό που θα δούμε θα είναι οι μοναχικές βραδιές αυτού του παιδιού στις οποίες δημιουργεί έναν φανταστικό φίλο, με το πρόσωπο του Χίτλερ! «Είναι η δική μου εκδοχή της καλύτερης ιδέας που έχει ένα μοναχικό παιδί για τον ήρωά του, που στην πραγματικότητα είναι ο πατέρας του», είπε ο σκηνοθέτης δίνοντας μια σύντομη εξήγηση της ιδέας του.

Η Fox Searchlight πάντως έψαχνε και καιρό μια γνωστή ηθοποιό ως πρωταγωνίστρια (λογικά για το ρόλο της μητέρας του παιδιού) και τη βρήκε στο πρόσωπο της Σκάρλετ Γιοχάνσον, με την οποία ο Γουαϊτίτι μοιράστηκε το ίδιο σύμπαν, της Marvel, αλλά δε συνεργάτηκαν στο ίδιο φιλμ καθώς η Black Widow δεν κάνει πέρασμα στο «Thor: Ragnarok». Η συμφωνία είναι σχεδόν δεδομένη, κάτι που κινήσει και τις διαδικασίες της παραγωγές για συμπλήρωση του υπόλοιπου καστ αλλά και γυρίσματα, με τον Γουαϊτίτι να τρέχει παράλληλα και άλλα projects, καθώς το όνομά του ακούγεται για το live action ριμέικ του «Akira»..