Register
A password will be e-mailed to you.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε ήδη αρκετά υποσχόμενη, με περισσότερες από 300 γυναίκες του Hollywood – συμπεριλαμβανομένων μερικών από των μεγαλύτερων ονομάτων του χώρου – να ξεκινούν ένθερμα μία νέα καμπάνια κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο με τίτλο Time’s Up.

Στην ουσία πρόκειται για ένα κάλεσμα για δραστική αλλαγή “από τις γυναίκες της βιομηχανίας του θεάματος για όλες τις γυναίκες παντού” το οποίο υποστηρίζουν μεγάλες ηθοποιοί όπως

οι Natalie Portman, Kerry Washington, Reese Witherspoon, Cate Blanchett και Emma Stone. Η νέα αυτή καμπάνια ανακοινώθηκε με τον καλύτερο τρόπο χθες στo New York Times, ως ένα “ανοιχτό γράμμα” με την υπογραφή χιλιάδων ανθρώπων της βιομηχανίας, όπως παραγωγών, σκηνοθετών, αλλά και πρακτορείων.
“Δεν υπάρχει άλλη υπομονή για τη σεξουαλική κακοποίηση, παρενόχληση και ανισότητα στους χώρους εργασίας. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε κάτι για αυτό”. Έτσι ακριβώς ξεκινάει το εν λόγω γράμμα, με την ελπίδα να αφυπνίσει από την αρχή κάθε αναγνώστη/αναγνώστρια. Φυσικά, η καμπάνια αυτή ήρθε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Hollywood σχετικά με το “σκάνδαλο Weinstein” και το κίνημα #MeToo που κατέκλυσε τα social media αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για το γνωστό παραγωγό

Στόχος της όμως, είναι να βοηθήσει όλες εκείνες τις γυναίκες (και άντρες) χωρίς δύναμη “που έχουν βιώσει κάποιου είδους σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας τους με τη δικαιολογία ότι γίνεται για την καριέρα τους”.