Register
A password will be e-mailed to you.

Σε πρόσφατο άρθρο των New York Times για τις δεκάδες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων αναφορικά με τον σεξομανή παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, η διάσημη ηθοποιός ανέφερε πως άκουσε ότι ο Weinstein περηφανευόταν επανειλημμένα πως είχε κάνει σεξ μαζί της για να πείσει άλλες γυναίκες να κοιμηθούν μαζί του.

Μια γυναίκα έχει υποστηρίξει πως το 2000 ο Weinstein της είχε πει ότι κοιμήθηκε με την Paltrow και πολλές άλλες, ενώ μια άλλη, η οποία λέει πως ο Weistein της είχε επιτεθεί το 2004, θυμάται να έχει ο παραγωγός μια φωτογραφία της ηθοποιού μέσα στο δωμάτιό του.
Η Gwyneth Paltrow  σχολίασε σχετικά πως το να ακούει ότι ο Γουάινστιν διέδιδε τέτοια ψέματα για εκείνη ήταν κάτι που την καταρράκωσε. «Δεν είναι ο πρώτος που λέει ψέματα ότι κοιμήθηκε με κάποιον, αλλά αυτός τα χρησιμοποιούσε σαν όπλο για τις σεξουαλικές επιθέσεις του», είπε η ηθοποιός.

Μετά το αποκαλυπτικό άρθρο των NYT, οι δικηγόροι του Harvey Weinstein εξέδωσαν ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν: «Ο κ. Weinstein ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν προέβη σε οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση και είναι λάθος και ανεύθυνο να συνδυάζονται ισχυρισμοί απερίσκεπτης συμπεριφοράς ή συναινετικές σεξουαλικές πράξεις που αργότερα τις μετάνιωσαν με μια αναληθή αξίωση εγκληματικής συμπεριφοράς. Υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε μόνο κατηγορίες και την αλήθεια και είμαστε σίγουροι πως οποιοσδήποτε σοβαρός υπολογισμός των γεγονότων θα αποδείξει πως δεν υπήρξε καμία αξιόποινη πράξη. Σε κάθε περίπτωση, απέναντι σε οποιονδήποτε θίχτηκε από την συμπεριφορά του, ο κ. Weinstein ζητά συγγνώμη».

Υπενθυμίζεται πως σε έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα τον περασμένο Οκτώβριο, η 45χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε σε μια υποτιθέμενη συνάντησή της με τον Harvey Weinstein, που είχε γίνει πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας «Emma», το 1996.

Η Gwyneth Paltrow, που τότε ήταν 22 ετών, υποστηρίζει πως ο γνωστός παραγωγός την είχε προσκαλέσει τη σουίτα του στο ξενοδοχείο Peninsula Beverly Hills για εργασιακό μίτινγκ, το οποίο φέρεται να έληξε με τον ίδιο να έχει ακουμπήσει τα χέρια του πάνω της και να της προτείνει να πάνε στο υπνοδωμάτιο για μασάζ. «Ήμουν παιδί, είχα υπογράψει, ήμουν τρομοκρατημένη», είχε δηλώσει η Paltrow, προσθέτοντας πως αρνήθηκε τα όσα της έταξε, και πως στη συνέχεια είχε αποκαλύψει το συμβάν σε μερικούς φίλους, μέλη της οικογένειάς της, τον ατζέντη της και τον τότε σύντροφό της, Brad Pitt.

Μάλιστα λέει πως είχε φοβηθεί ότι θα χάσει τον ρόλο της σαν Έμα. «Ήταν σκληρό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Brad Pitt φέρεται να υπερασπίστηκε τότε την Paltrow, λέγοντας στον
Weinstein πως καλά θα έκανε να μην το επαναλάβει.

Βέβαια, παρά το φερόμενο συμβάν, η  Paltrow συνέχισε να συνεργάζεται με τον Weinstein, κερδίζοντας το 1999 βραβείο Όσκαρ για την ταινία «Shakespeare in Love». «Υποτίθεται πως έπρεπε να το κρατήσω μυστικό», εξήγησε η star.