Register
A password will be e-mailed to you.

Το 1981, ο Tom Cruise πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη στο ρομαντικό δράμα Endless Love, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Scott Spencer. Η υπόθεση αφορά δύο νέους που ερωτεύονται, αλλά η επέμβαση των γονιών τους, οδηγεί το νεαρό σ’ ένα βίαιο ξέσπασμα και τελικά στο ψυχιατρείο. Ο Cruise υποδύεται τον κολλητό φίλο του νεαρού.

Έκτοτε, έχουν περάσει 37 χρόνια μέσα στα οποία ο Αμερικανός σταρ έχει διαγράψει μία λαμπρή πορεία και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στην A-List του Hollywood με τους πιο υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς δράσης (το 2012 βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής λίστας). Σήμερα, στα 50 του χρόνια, ο Cruise συνεχίζει να πηδά από αεροπλάνα, να τρέχει σαν δρομέας και να γυρίζει ριψοκίνδυνες σκηνές χωρίς κασκαντέρ. Με αφορμή λοιπόν, το πολυαναμενόμενο Mission Impossible Fallout, που θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Αυγούστου, καταγράψαμε όλες τις ταινίες του, από τη χειρότερη στην καλύτερη.

41. The Mummy

Όλες οι ταινίες του Tom Cruise από τη χειρότερη στην καλύτερη

Μία ταινία τόσο κακή, που αποτέλεσε την πρώτη και τελευταία προγραμματισμένη monster movie της Universal.

40. Rock of ages

Σ’ αυτή την ατυχή απόπειρα δημιουργίας ενός μιούζικαλ για το ροκ των 80s, ο Cruise υποδύεται την καραόκε, όπως χαρακτηρίστηκε, εκδοχή ενός ροκ σταρ ονόματι Stacee Jaxx.

39. Losin’ it

Εφηβική κωμωδία που έκανε πρεμιέρα την ίδια χρονιά με το Risky Business, με τον ηθοποιό να κρατά το ρόλο του γόη του λυκείου.

38. Endless Love

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Όπως προαναφέραμε πρόκειται για την πρώτη εμφάνισή του στο σινεμά στο ρόλο ενός νεαρού, που είναι πυρομανής.

37. Lions for Lambs

Σ’ αυτό το φιλμ που το τέλος του δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η πλοκή του, ο Cruise υποδύεται ένα διεφθαρμένο ρεπουμπλικανό γερουσιαστή που χρησιμοποιεί που τροφοδοτεί με fake news μία διάσημη δημοσιογράφο.

36. Jack Reacher: Never go back

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο τίτλος της ταινίας υπαγόρευε στον Tom να μην επιστρέψει στον Jack Reacher, εκείνος ενδύθηκε ξανά τον ήρωα του Lee Child σε ένα απογοητευτικό sequel.

35. Legend

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Η μοναδική ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία έχει παίξει τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του, Mia Sara, επιχειρούν να προστατέψουν τους τελευταίους επιζώντες μονόκερους στη Γη από τον Διάβολο.

34. Far and Away

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Επτά χρόνια πριν το Eyes Wide Shut και δύο χρόνια μετά το γάμο τους, Cruise και Nicol Kidman υποδύονται δύο Ιρλανδούς μετανάστες και εραστές που προσπαθούν να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο.

33. Oblivion

2077, σε μια έρημη, ύστερα από πυρηνικό πόλεμο με τους εξωγήινους, Γη. Ο Τζακ έχει ως αποστολή να προστατεύσει από τους σαμποτέρ τα πολύτιμα για την ενέργεια της ανθρώπινης αποικίας στον Τιτάνα ρομποτικά σκάφη. Μια ταινία για το τέλος του κόσμου, που δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσθέσει.

32. Valkyrie

Διαδραματίζεται στη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη Συνωμοσία της 20ής Ιουλίου το 1944 από Γερμανούς αξιωματικούς να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και να χρησιμοποιήσουν την Επιχείρηση Βαλκυρία, το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας.

31. Knight and Day

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Για ακόμη μια φορά, ο Tom Cruise είναι ένας μυστικός πράκτορας που κατά λάθος εμπλέκει την Cameron Diaz σε μια διεθνή συνωμοσία.

30. Mission: Impossible II

Στην κατά τη γνώμη μας χειρότερη από τις έξι Mission: Impossible ταινίες του Cruise, ο Ethan Hunt προσπαθεί να σταματήσει τρομοκράτες να απελευθερώσουν ένα φονικό ιό. Ο ένοχος για την αποτυχία του φιλμ να φανεί αντάξιο του franchise βαραίνει κυρίως τον John Woo και τη σκηνοθετική ματιά του.

29. Jack Reacher

Ο αντισυμβατικός στρατονόμος Jack Reacher καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση ενός ελεύθερου σκοπευτή, που δολοφόνησε πέντε άτομα και βρίσκεται σε κώμα.

28. The Outsiders

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Rob Lowe, Emilio Estevez, Matt Dillon, Patrick Swayze, Ralph Macchio και Diane Lane συμπρωταγωνιστούν με τον Tom Cruise σε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της χρυσής εποχής του Francis Ford Coppola.

27. Taps

Η δεύτερη κινηματογραφική εμφάνισή του σε ένα δράμα για μια ομάδα αφοσιωμένων δόκιμων αξιωματικών που όταν μαθαίνει ότι η στρατιωτική σχολή στην οποία ανήκει πρόκειται να πουληθεί σε κτηματομεσίτες, αποφασίζει να υπερασπιστεί την τιμή της.

26. War of the worlds

Στο sci-fi movie του Steven Spielberg, που αναβίωσε τη νουβέλα του H.G. Wells, παίζει ένα πατέρα που προσπαθεί να επιβιώσει μαζί με τα παιδιά του από μια εξωγήινη επιδρομή στη Γη.

25. The Last Samurai

Ένας βετεράνος του Εμφυλίου Πολέμου πηγαίνει στην Ιαπωνία του 1870 για να εκπαιδεύσει τον αυτοκρατορικό στρατό στις σύγχρονες πολεμικές μεθόδους.

24. Mission: Impossible III

Πολύ πριν βρεθεί στο τιμόνι των Star Wars και Star Trek, ο J.J. Abrams είχε πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του, αναλαμβάνοντας το Mission: Impossible III, με τον Ethan Hunt να τα βάζει με έναν εκπληκτικό Philip Seymour Hoffman στο ρόλο του κακού.

23. Vanilla Sky

Όνειρο και πραγματικότητα μπλέκονται στο ψυχολογικό θρίλερ του Cameron Crowe με τον Cruise να κρατά το ρόλο ενός άντρας που σώζεται από αυτοκινητιστικό δυστύχημα και κατηγορείται για ένα φόνο που δεν θυμάται αν έχει πράγματι διαπράξει.

22. Days of Thunder

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ένας νεαρός οδηγός ράλι ονειρεύεται να κερδίσει τους αγώνες φόρμουλα στην Ντεϊτόνα.

21. All the right moves

Για να ξεφύγει από την επαρχιακή πόλη που μεγάλωσε, ένας ταλαντούχος παίχτης του ράγκμπι σχολικής ομάδας, ελπίζει σε αθλητική υποτροφία. Η κόντρα του με τον προπονητή του θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

20. American Made

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Το 1986 ο Barry Seal αφηγείται την απίστευτα περιπετειώδη και διαπλεκόμενη τελευταία επταετία της ζωής του, όταν από πιλότος της TWA βρέθηκε να δουλεύει ως ιπτάμενος πληροφοριοδότης της CIA και ταυτόχρονα λαθρέμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ του Μεντεγίν. Εδώ, ο Cruise αποδεικνύει ότι μπορεί να λατρεύεται ως ήρωας στο Hollywood, αλλά κάλλιστα μπορεί να ερμηνεύσει υποδειγματικά έναν αντι-ήρωα.

19. Edge of tomorrow

Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

18. The color of money

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

O Paul Newman επιστρέφει στο The Hustler με το sequel The color of money και στο ρόλο του τζογαδόρου Fast Eddie Felson, που δέχεται να πάρει υπό την προστασία του έναν ταλαντούχο νεαρό και να του μάθει όλα τα κόλπα της δουλειάς.

17. The Firm

Ο Cruise υποδύεται ένα νεαρό δικηγόρο που ανακαλύπτει ότι η εταιρεία στην οποία εργάζεται δουλεύει για τη μαφία.

16. Tropic Thunder

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ένας αγνώριστος Cruise κλέβει την παράσταση σ’ αυτή τη χολιγουντιανή σάτιρα, ενσαρκώνοντας έναν οργισμένο κινηματογραφικό παραγωγό που εργάζεται στο πιο ακριβό πολεμικό δράμα που έχει γυριστεί ποτέ στο σινεμά.

15. Collateral

Ο Tom Cruise στο ρόλο του κακού αυτή τη φορά, παίζει έναν επαγγελματία δολοφόνο, ο οποίος αναγκάζει ένα φιλήσυχο ταξιτζή να τον πάει στα πέντε διαφορετικά άτομα που πρέπει να σκοτώσει.

14. Mission: Impossible – Rogue Nation

H οργάνωση-φάντασμα “Συνδικάτο” εντείνει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσμο και ο Ethan Hunt καλείται να την αντιμετωπίσει με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση παύει τις δραστηριότητες της IMF λόγω αδιαφανών πρακτικών. Η 5η Mission: Impossible ταινία αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο franchise είναι η κληρονομιά του Cruise.

13. A few good men

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ο Cruise είναι ένας άπειρος δικηγόρος του Ναυτικού, γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και Δικαστή του Ναυτικού που καλείται ξαφνικά να υπερασπιστεί δύο πεζοναύτες για τη δολοφονία συναδέλφου τους στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

12. Cocktail

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι σαν να διαδραματίζεται το Top Gun σε μπαρ. Ο Cruise δεν ξέρει μόνο να τρέχει σαν τον άνεμο και να γυρίζει ριψοκίνδυνες σκηνές, αλλά και να φτιάχνει επικά κοκτέιλ.

11. Mission: Impossible – Fallout

Με την πρεμιέρα του να έχει δοθεί στη Βρετανία και τη βαθμολογία του στο IMDB να αγγίζει -τουλάχιστον όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές- το 8,9 σε βαθμολογία, αξίζει ένα χειροκρότημα στον Tom Cruise που μπορεί ακόμα να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού για το εν λόγω franchise.

10. Rain Man

Στην οσκαρική ταινία, ο υποδύεται έναν μικροαπατεώνα που ανακαλύπτει την συναισθηματική πλευρά του, όταν καλείται να ζήσει με τον μεγαλύτερο του αδελφό, που είναι αυτιστικός και του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι τώρα.

9. Eyes wide shut

Στο κύκνειο άσμα του Stanley Kubrick, ο Cruise και η τότε σύζυγός του, Nicole Kidman υποδύονται ένα ζευγάρι που οι σεξουαλικές τους φαντασιώσεις φέρνουν στο φως σκοτεινά μυστικά για τη ζωή τους.

8. Interview with the Vampire

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ο πρώτος μοχθηρός ρόλος στην καριέρα του Cruise ήταν εκείνος ενός βρικόλακα.

7. Minority Report

Στην Ουάσινγκτον του 2054, ένας αστυνομικός προβλέπει φόνους προτού αυτοί διαπραχθούν, σώζοντας τα θύματα, μέχρι που κατηγορείται ο ίδιος για δολοφονία και ως φυγάς επιχειρεί να ξεδιαλύνει την πλάνη.

6. Born on the fourth of July

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Η πρώτη μεγαλειώδης ερμηνεία του Cruise στη μέχρι τότε πορεία του στο ρόλο ενός βετεράνου του Βιετνάμ και ακτιβιστή υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Oliver Stone.

5. Mission: Impossible

Το γεμάτο ανατροπές θρίλερ του Brian De Palma ήταν εκείνο που εκτόξευσε την καριέρα του Cruise ως ηθοποιού ταινιών δράσης.

4. Magnolia

Ο Cruise καταφέρνει να ξεχωρίσει μέσα από ένα καστ αξιώσεων -Philip Seymour Hoffman, Alfred Molina, Julianne Moore- στο δράμα του Paul Thomas Anderson για τις παράλληλες περιπτώσεις δέκα περίπου χαρακτήρων, με τις ιστορίες τους να εκτυλίσσονται στη διάρκεια μίας ημέρας που οδεύει σε αναπάντεχη κλιμάκωση.

3. Jerry Maguire

Show the money και ο Cruise είναι ένας επιτυχημένος μάνατζερ αθλητών που διώχνεται από τη δουλειά του, λόγω ενός κώδικας δεοντολογίας που συνέταξε και σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στον ανθρώπινο παράγοντα και όχι στο χρήμα.

2. Risky Business

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Και φτάσαμε στο ρόλο – αποκάλυψη του Cruise, που αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες της καριέρας του. Όποιος πει ότι δεν έχει προσπαθήσει να μιμηθεί τις χορευτικές του φιγούρες του, ψεύδεται.

1. Top Gun

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

Ιδού ο πιο ουσιαστικός ρόλος του, εκείνος που απέκτησε αρχετυπικό χαρακτήρα. Άλλωστε, ποιος νέος ηθοποιός δεν ονειρεύεται να παίξει έναν ήρωα σαν τον Maverick;

 Νέα Υόρκη – Black Friday | Καθημερινές εκδρομές 
? Μοναδική Εγγυημένη Αναχώρηση: 18/11 – 25/11
? Διάρκεια: 8 μέρες – 6 βράδια ? Τιμή: από €1935
? Τηλέφωνο Κρατήσεων: 24 821 777
ℹ️ Πληροφορίες: https://bit.ly/2LrgDFq
#PlutonTravel #USA #NewYork #Shopping #BlackFriday #Travel#DreamwithPluton #Οργανωμένα #Μοναδικά #Ταξίδια

 Î¦Ï‰Ï„ογραφία του χρήστη Pluton Travel & Tours.

Ακολούθησε το προφίλ μας στο #Instagram στο @plutontravel και ενημερώσου για τις νέες μας ταξιδιωτικές εμπειρίες ανά πάσα στιγμή!
#plutontravel #plutonstories #exotictrips #travel #traveling

https://www.instagram.com/plutontravel/