Register
A password will be e-mailed to you.

Για να καταλάβει κανείς πραγματικά τον θρύλο του Rambo πρέπει να γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στα 1975 όταν κι ο Sylvester Stallone σχεδόν από το πουθενά κατακτούσε το μεγάλο πανί του κινηματογράφου. Το δικό του Rocky θα γινόταν μία ανέλπιστη εμπορική επιτυχία που όμως δεν πατούσε σε μη ποιοτικά θεμέλια -το αντίθετο θα λέγαμε. Φυσικά, αυτό δεν ίσχυσε για τη δεύτερη και την τρίτη συνέχεια: εκεί παραδόθηκαν μαθήματα block buster.

Μερικά χρόνια μετά, στα 1982, ο Stallone θα έβαζε το λιθαράκι του για άλλον έναν κινηματογραφικό θρύλο. Ο John Rambo, ο βετεράνος του Βιετνάμ που το αμερικανικό κράτος θα του συμπεριφερθεί σαν σκουπίδι, θα πάρει την εκδίκησή του σε μία αρχετυπική περιπέτεια που άκουγε στο όνομα First Blood. Θα ακολουθήσουν δύο υπερβολικά sequels τα επόμενα χρόνια, το νο.4 το 2008 και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα: στην πέμπτη συνέχεια της σειράς ταινιών που μας μεγάλωσε.

Τι ξέρουμε όμως μέχρι στιγμής για τη μεγάλη επιστροφή του Sylvester Stallone; Τι άλλο γνωρίζουμε πέρα από το γεγονός πως θα φορέσει ξανά τα χρώματα του πολέμου;

Η ημερομηνία κυκλοφορίας κι ο τίτλος

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Rambo 5

Δυστυχώς, ακόμα τίποτα δεν είναι επίσημο όσον αφορά την πρεμιέρα. Οι φήμες κάνουν λόγο για τα τέλη του 2019, κάπου ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Οκτώβριο. Γνωρίζουμε όμως τουλάχιστον τον τίτλο: Rambo 5: Last Blood. Πραγματικά, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί ένας κύκλος.

Η σύνοψη

Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο βετεράνος John Rambo έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όπως όμως το συνηθίζει θα επιστρέψει δριμύτερος. Αυτήν την φορά δε θα είναι οι Σοβιετικοί εκείνοι που καλείται να εξολοθρεύσει αλλά μία άλλη “πληγή”, ένας άλλος εχθρός που απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα: τα σκληρά καρτέλ των Μεξικανών drug dealers.

Βέβαια, οι παραγωγοί έχουν αφήσει να διαρρεύσει μεγάλο μέρος του σεναρίου πέρα από την κεντρική ιδέα. Έτσι γνωρίζουμε πως η ταινία θα ξεκινήσει με την απαγωγή ενός κοριτσιού πριν η κάμερα μας μεταφέρει στην Αριζόνα, όπου ο John Rambo αναρρώνει από -τι άλλο;- μετατραυματικό σοκ. Εκεί ο άνθρωπος που τον προσέχει θα του εκμυστηρευτεί ότι έχουν απαγάγει την κόρη του. Αυτή, φυσικά, είναι μία δουλειά για τον Rambo.

Το cast

Paz Vega Rambo

Το σενάριο που θέλει τον βετεράνο να έρχεται αντιμέτωπος με τα μεξικανικά καρτέλ όρισε ένα, όπως ήταν λογικό, σε μεγάλο βαθμό ισπανόφωνο cast: Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Óscar Jaenada και η Adriana Barraza (που είχε προταθεί για Όσκαρ στην Βαβέλ του Alejandro González Iñárritu) θα βρίσκονται στο πλευρό του Sly. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάτσει ο Adrian Grunberg, πιο γνωστός για το Get the Gringo (2012) με τον Mel Gibson, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Matt Cirulnick μαζί με τον ίδιο τον Stallone.

Οι πρώτες φωτογραφίες

Σταλόνε

Mέχρι να βγει στη δημοσιότητα το πρώτο trailer μπορούμε να βλέπουμε τις φωτογραφίες του Stallone από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Σταλόνε 2
Σταλόνε 3
Σταλόνε 6