Register
A password will be e-mailed to you.

Το Mission E είναι ένα project που η Porsche μας σύστησε το 2015 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ωστόσο όπως όλα δείχνουν αυτό θα ολοκληρωθεί -και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους- το 2019.

Κι ενώ αρκετά έχουν γίνει γνωστά για το αντίπαλο δέος του Tesla Model S (τουλάχιστον αυτό ευελπιστούν οι άνθρωποι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας), ακόμη περισσότερα μαθεύτηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε και μάλιστα από επίσημα χείλη.

Ο αντιπρόεδρος της Porsche, Stefan Weckbach, δήλωσε πως «όλη η εταιρεία εργάζεται με έναν και μοναδικό στόχο: μέσα από την Mission E να προσφέρουμε μια πλήρως ηλεκτρική Porsche, που θα αντιπροσωπεύει τις αρχές μας και θα γίνει αποδεκτή από τους πελάτες μας. Ο κινητήρας του οχήματος θα είναι μια μπαταρία ιόντων, ενώ δεν θα επιλέξουμε φτηνά τρικ για να μιμηθούμε τον ήχο του».

Η Porsche Mission E θα έχει τη δυνατότητα να πιάνει τα 0-100 σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η ιπποδύναμή της θα είναι 600 άλογα.

Η αυτονομία της θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα αλλά το ενδεχομένως σημαντικότερο στοιχείο της είναι η πρωτοποριακή διαδικασία φόρτισής της: Η γερμανική εταιρεία την ονομάζει turbo charging και σύμφωνα με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί, οι μπαταρίες της θα φορτίζονται στο 80% σε μόλις 15 λεπτά, με τάση φόρτισης που φτάνει τα 800V και προσφέρει αυτονομία για σχεδόν 400 χιλιόμετρα.

Πέρα από αυτά, η Mission E θα φοράει ζάντες 21 και 22 ιντσών από ανθρακονήματα, οι εξωτερικοί της καθρέφτες θα έχουν αντικατασταθεί από κάμερες και ο πίνακας οργάνων της θα είναι στην ουσία μια οθόνη OLED.

H τιμή της Mission E θα ξεκινά από €65.000.

FOR MORE ON

https://reloadplay.com/tv/vitrina.php