Register
A password will be e-mailed to you.

Οσο το Χόλιγουντ περνά λειψυδρία στο θέμα του σεναρίου, τόσο περισσότερες ταινίες θα βλέπουμε να βασίζονται σε βιβλία. Άλλωστε, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα μυθιστορήματα που μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να βγάλει κάποιος παραγωγός χρήματα. Έτσι, το συγκεκριμένο trend είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

Εμβληματικά μυθιστορήματα, σπουδαία εφηβικά βιβλία, καταιγιστικές περιπέτειες, μυστηριώδη page turners. Η φετινή κινηματογραφική σοδειά από τυπωμένες σελίδες έχει πολύ μεγάλη γκάμα. Ας ρίξουμε, όμως, μία ματιά στο τι μας περιμένει μέσα στο 2020

Dolittle

Περίπου 100 χρόνια πριν, ο Βρετανός Hugh Lofting ξεκίνησε να αφηγείται τις περιπέτειες αυτού του παράξενο γιατρού καταλαβαίνει τη γλώσσα των ζώων. Το σπουδαίο παιδικό βιβλίο έγινε πρώτη φορά ταινία με τον Rex Harrison το 1967, πολύ αργότερα ο Eddie Murphy ανέλαβε να εκσυγχρονίσει (;) και να τσαλακώσει τον μύθο ενώ, φέτος, ο Robert Downey Jr πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου βιβλίου της σειράς (Τhe Voyages of Dr. Doolitle).

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Ιανουαρίου

Call of the Wild

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε το εμβληματικό Κάλεσμα της Άγριας Φύσης (εκδ.) του Jack London στη μεγάλη οθόνη. Απλά η νέα απόπειρα βρίσκει τον Harrison Ford σε έναν ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Ποιος δεν θέλει να δει τον θρυλικό Indy να παλεύει ενάντια στα στοιχεία της φύσης με μοναδικό σύντροφο έναν πελώριο και αξιολάτρευτο σκύλο;

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου (στις Η.Π.Α)

Emma

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα τώρα, η Anya Taylor-Joy ερμηνεύει μία ρομαντική κοπέλα που πιστεύει βαθιά ότι είναι η ιδανική matchmaker ζευγαριών στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Θα καταφέρει άραγε να ξεπεράσει την Gwyneth Paltrow, η οποία είχε υποδυθεί πριν ακριβώς 24 χρόνια τον ίδιο ρόλο που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Jane Austen;

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Φεβρουαρίου (στις Η.Π.Α)

The Invisible Man

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που αφηγείται ξανά το Ο Αόρατος Άνθρωπος (εκδ. Παπαδόπουλος) του παππού της επιστημονικής φαντασίας, H.G. Wells. – σε ένα κείμενο που ρίχνει φως στους κινδύνους μίας επιστήμης χωρίς ηθικούς φραγμούς. To γεγονός ότι αποτελεί “ελεύθερη μετάφραση” του βιβλίου αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Μένει να δούμε αν θα είναι κατάρα ή ευχή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου

The Personal History of David Copperfield

Ένα εμβληματικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και μία από τις καλύτερες στιγμές ενός πραγματικά σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα. Το αρχικό κείμενο του Charles Dickens είναι περίπου 600 σελίδων, ο κεντρικός χαρακτήρας θεωρείται τουλάχιστον εμβληματικός, τα έργα και οι ημέρες του David Copperfield έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές αναγνωστών. Θα καταφέρει η ταινία να σταθεί στο ύψος του κειμένου; Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα κριτικές που έρχονται από το εξωτερικό, μάλλον όχι.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μαΐου (στις Η.Π.Α)

The Woman in the Window

H Amy Adams πάγωσε το αίμα του κοινού με την ερμηνεία της στο Sharp Objects (βασισμένο στο ομώνυμο best seller της Gillian Flynn). O A.J. Finn θεωρήθηκε η νέα μεγάλη ελπίδα του θρίλερ με το Η γυναίκα στο παράθυρο (εκδ. Ψυχογιός). Εδώ, ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μεγάλη οθόνη σε ένα μείγμα που προβλέπεται εκρηκτικό.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Μαΐου

The Turning

Βασισμένο σε μία από τις διασημότερες ιστορίες φαντασμάτων όλων των εποχών, το The Turning με παραγωγό τον Steven Spielberg οφείλει την ύπαρξή του στο Στρίψιμο της Βίδας (εκδ. Άγρα) του Henry James. Σημαντική σημείωση: Ο πιτσιρικάς Finn Wolfhard του Stranger Things κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μέσα στο 2020

Rebecca

Τα βιβλία που θα δούμε στο σινεμά το 2020

To 1940 o Alfred Hitchcock μετέφερε το ομώνυμο ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα της  Daphne Du Maurier στο σινεμά χαρίζοντάς του την αθανασία. Το remake του Netflix είναι ένα τεράστιο ρίσκο που πολύ εύκολα, δυστυχώς, θα πέσει στα βράχια αφού θα προσπαθήσει να αναμετρηθεί με έναν γίγαντα της μεγάλης οθόνης.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μέσα στο 2020

Death on the Nile

Death on the Nile

Η Agatha Christie βρίσκει για άλλη μία φορά τρόπο να απασχολήσει τον κινηματογράφο μέσα από τις whodunnit ιστορίες της. Για ποιον λόγο, λοιπόν, θα πρέπει να τρέφουμε ελπίδες για αυτό το φιλμ; Η απάντηση έρχεται με ένα ονοματεπώνυμο: Ο Kenneth Branagh θα βρίσκεται σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μέσα στο 2020

Without Remorse

Without Remorse

O Michael B. Jordan ερμηνεύει έναν Αμερικάνο βατραχάνθρωπο που έχει μοναδικό σκοπό της ζωής του να εκδικηθεί τον φόνο της γυναίκας του – μόνο και μόνο για να βρεθεί μπλεγμένος σε ακόμη πιο σκοτεινά μυστικά. Το story πίσω από την περιπέτεια μυστηρίου υπογράφει ο μετρ των page turners Tom Clancy. Καθόλου άσχημα, δηλαδή.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Μέσα στο 2020

Dune

Dune ταινία 2

Τα όσα ισχύουν για το μεγαλύτερο έπος στην ιστορία του sci-fi, τα έχουμε γράψει περισσότερο αναλυτικά όταν αναφερθήκαμε στις ταινίες και τις σειρές που φιλοδοξούν να ανέβουν στον θρόνο που άφησε ορφανό το Games of thrones. Αν το στοίχημα του Villeneuve πετύχει, ίσως στο μέλλον μιλάμε για το κινηματογραφικό project που σημάδεψε τα 20s.

Related Posts