Register
A password will be e-mailed to you.

“Θέλω να γίνω ο Steve Jobs της GAP”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2015 ο Kanye West. Μία πενταετία αργότερα, ο διάσημος ράπερ και σχεδιαστής μόδας με το δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό -όσο κι αν τον αντιπαθείς, είναι αδύνατον να μην τον παραδεχθείς σ’ αυτό- φαίνεται να είναι έτοιμος να κάνει πράξη το όνειρό του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας ένδυσης, ο 43χρονος υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο με το brand για τη δημιουργία της σειράς YEEZY Gap -Yeezy είναι το brand που ξεκίνησε μαζί με την adidas το 2015-, της οποίας θα είναι ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος. Η πρώτη συλλογή με γυναικεία, αντρικά και παιδικά κομμάτια θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021 και μάλιστα σε οικονομικές τιμές.

Όπως έγινε γνωστό, το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο θα έχει δυνατότητα ανανέωσης στα πέντε χρόνια, με την GAP να ευελπιστεί ότι η Yeezy Gap θα της αποφέρει έσοδα που θα αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Στόχος της άλλωστε είναι να επαναπροσδιορίσει το εμπορικό της σήμα και κατ’ επέκταση τη σχέση της με το αγοραστικό κοινό, μιας και τα τελευταία χρόνια η πορεία της ήταν φθίνουσα με περισσότερα από 100 καταστήματά της να βάζουν λουκέτο στην Βόρεια Αμερική.

Κατάσταση την οποία θα προσπαθήσει να ανατρέψει ο West, ανασταίνοντας το ετοιμοθάνατο brand, από τα πιο ιστορικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο West είχε εργαστεί σε κατάστημα της GAP κατά τα εφηβικά του χρόνια.