Register
A password will be e-mailed to you.

Bιογραφίες, μιούζικαλ, σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, διάσημοι villains, αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι ταινίες που έρχονται τους τελευταίους μήνες του 2019 στη μεγάλη και μικρή οθόνη -το Netflix παίρνει την εκδίκησή του- αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλές απ’ αυτές θα βρεθούν στις υποψηφιότητες των επόμενων Όσκαρ.

Τρομακτικές ιστορίες στο σκοτάδι

Σε παραγωγή του Guillermo Del Toro, έρχεται μία ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία του André Øvredal και σε σενάριο του ίδιου του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του “Η μορφή του νερού” μαζί με τους Daniel και Kevin Hageman. Βασισμένη στις ιστορίες του R.L. Stine, δημιουργού των “Ανατριχίλων“, η υπόθεση ακολουθεί μία ομάδα εφήβων που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο των μακάβριων φόνων που συμβαίνουν στη μικρή τους πόλη.

Πρεμιέρα: 19 Σεπτεμβρίου

Joker

Ο Todd Phillips σκηνοθετεί το origin story του διάσημου villain, με τον Joaquin Phoenix να τον υποδύεται και να βλέπει υποψηφιότητα για χρυσό αγαλματίδιο. Η ιστορία τοποθετείται χρονικά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με τον χαρακτήρα του Joker να ακολουθεί καριέρα stand-up κωμικού. Οι απελπισμένες του προσπάθειες να γίνει διάσημος, τον οδηγούν τελικά στον κόσμο της παρανομίας.

Πρεμιέρα: 3 Οκτωβρίου

The Lighthouse

Μετά το The Witch, το νέο horror movie του Robert Eggers είναι ένα ασπρόμαυρο φιλμ 35mm με πρωταγωνιστές τους Robert Pattinson και Willem Dafoe. Η υπόθεσή του λαμβάνει χώρα στο 1890 σε έναν φάρο και μας μεταφέρει στα τρομακτικά πλάσματα που ζούσαν τότε στα βάθη των ωκεανών.

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου, ΗΠΑ

The Laundromat

Πρωτότυπη παραγωγή του Netflix με σκηνοθέτη τον Steven Soderbergh, βασισμένη στο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Jake Bernstein, “Secrecy World: Inside the Panama Papers Investigation of Illicit Money Networks and the Global Elite“. Η ταινία αφορά το σκάνδαλο των Panama Papers με ένα all star cast: Meryl Streep, Gary Oldman, Antonio Banderas, Jeffrey Wright, Matthias Schoenaerts και Sharon Stone.

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου, Netflix

Harriet

Η βραβευμένη με Tony, Cynthia Erivo (Widows) στον ρόλο της Harriet Tubman, της Αφροαμερικανίδας σκλάβας που κατάφερε να ξεφύγει από τα αφεντικά της και στη συνέχεια να απελευθερώσει εκατοντάδες συμπατριώτες της από τη δουλεία. Υποψήφια για Α’ Γυναικείο Ρόλο ασυζητητί.

Πρεμιέρα: 1η Νοεμβρίου, ΗΠΑ

The Irishman

Τρία χρόνια μετά την πολυσυζητημένη “Σιωπή” (2016) με τον Liam Neeson, ο Martin Scorsese επανακάμπτει κινηματογραφικά με ένα γκανγκστερικό φιλμ σε παραγωγή Netflix, που αποτελεί μεταφορά του best seller του Charles Brandt “I Heard You Paint Houses: Frank ‘The Irishman’ Sheeran and the Inside Story of the Mafia, the Teamsters, and the Final Ride by Jimmy Hoffa”. Η υπόθεσή του αφορά την αληθινή ιστορία του διαβόητου Ιρλανδού γκάνγκστερ Frank Sheeran, που φέρεται να δολοφόνησε τον Jimmy Hoffa, “αφεντικό” της μαφίας και είχε στο “βιογραφικό” του 25 φόνους. Στο ρόλο του πρώτου θα δούμε τον Robert De Niro, ενώ σε εκείνον του δεύτερου τον Al Pacino. Οι δυο τους μαζί με τον Joe Pesci θα συναντηθούν ξανά μετά την ταινία του Scorsese “Τα καλά παιδιά” (1990).

Πρεμιέρα: 27 Νοεμβρίου, Netflix

Κόντρα σε όλα

O James Mangold (Logan) αναβιώνει στη μεγάλη οθόνη μία από τις πιο θρυλικές μονομαχίες στην ιστορία των 24ωρων αγώνων του Le Mans, ενός από τους πιο δημοφιλείς όσο και απαιτητικούς αγώνες αυτοκινήτων στον κόσμο: Ήταν 1966 όταν η Ford κατόρθωσε για πρώτη φορά να βγάλει νοκ άουτ την Ferrari και να βρεθεί στην κορυφή. Πρωταγωνιστούν οι Matt Damon και Christian Bale.

Πρεμιέρα: Νοέμβριος

The King

Και συνεχίζουμε με μία ακόμα οσκαρικά φιλόδοξη ταινία του Netflix και το ιδιόμορφο πρότζεκτ του David Michôdέ, με τον Timothée Chalamet να ενδύεται τον Ερρίκο Ε΄ της Αγγλίας και μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του Ερρίκου Δ΄ στο ιδιόμορφο πρότζεκτ του David Michôd, που συνδυάζει πολλαπλές αφηγήσεις από έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Πρεμιέρα: 1 Νοεμβρίου, Netflix

A Beautiful Day in the Neighborhood

Βιογραφική, δραματική ταινία δια χειρός της Marielle Heller (Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;, 2018), με τον Tom Hanks να υποδύεται τον πιο διάσημο παρουσιαστή παιδικών εκπομπών στην αμερικάνικη τηλεόραση: τον Fred Rogers που από το 1968 μέχρι το 2001 παρουσίαζε το πρόγραμμα Mister Rogers’ Neighborhood, βραβευμένο με Emmy Πρωινής Ζώνης Καλύτερου σεναρίου σε παιδική σειρά. Το φιλμ είναι βασισμένο σε ένα προφίλ του αμερικάνικου Esquire για τον Rogers, με την υπογραφή του Tom Junod από τον Νοέμβριο του 1998. Τον δημοσιογράφο ενσαρκώνει ο Ουαλός Matthew Rhys.

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου, ΗΠΑ

Marriage Story

Μετά το The Meyerowitz Stories, ο Noah Baumbach συνεργάζεται ξανά με το Netflix, παραδίδοντας ένα συγκινητικό love story, με τον Adam Driver και την Scarlett Johansson να υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που ενώ παίρνει διαζύγιο, προσπαθεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά του. Ένα από τα μεγάλα φαβορί των Όσκαρ 2020.

Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου, Netflix

Bombshell

Οι Nicole Kidman, Charlize Theron και Margot Robbie ζωντανεύουν το πρόσφατο σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλόνισε το Fox News, όταν το καλοκαίρι του 2016, μερικούς μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο του #metoo, o τότε CEO του αμερικάνικου δικτύου, Roger Ailes (John Lithgow), κατηγορήθηκε από την παρουσιάστρια Gretchen Carlson (Kidman) για σεξουαλική παρενόχληση και αναγκάστηκε να δηλώσει την παραίτηση του. Η Theron υποδύεται την άλλη διάσημη παρουσιάστρια του δικτύου, Megyn Kelly, ενώ ο χαρακτήρας της Robbie -παίζει μία παραγωγό- δεν είναι αληθινός.

Πρεμιέρα: 20 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ

Cats

Τo διάσημο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, που βασίστηκε στη συλλογή παιδικών ποιημάτων Old Possum’s Book of Practical Cats του T. S. Eliot μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Tom Hooper (Οι Άθλιοι) με πρωταγωνιστές ηθοποιούς και τραγουδιστές: Jennifer Hudson, Taylor Swift, James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Ian McKellen, Rebel Wilson.

Πρεμιέρα: 20 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ

Μικρές κυρίες

Η Greta Gerwig (υποψήφια για Όσκαρ με το Lady Bird το 2019) σκηνοθετεί και διασκευάζει με την Sarah Polley το ομότιτλο εμβληματικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott. Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Timothee Chalamet, Louis Garrel, Laura Dern, Chris Cooper, Meryl Streep.

Πρεμιέρα: Δεκέμβριος

1917

Η νέα ταινία του Sam Mendes (Skyfall, Spectre, Ο δρόμος της επανάστασης) είναι ένα πολεμικό δράμα που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ακολουθεί μία μέρα στη ζωή δύο στρατιωτών, του Σκόφιλντ και του Μπλέικ, που αναλαμβάνουν την αποστολή να διασχίσουν το εχθρικό μέτωπο και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σώσει τη ζωή χιλιάδων στρατιωτών. Στους δύο ρόλους οι Richard Madden και Benedict Cumberbatch.

Πρεμιέρα: 25 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ