Register
A password will be e-mailed to you.

Με τους φακέλους να έχουν γραμμένη την κατηγορία με ΤΕΡΑΣΤΙΑ γράμματα, για να αποφύγουμε τα περσινά, τα 90ά Όσκαρ κράτησαν κοντά τέσσερις ώρες, αν και φέτος ξεκίνησαν μισή ώρα νωρίτερα.

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, ανατροπές και λάθη, η ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο «Η Μορφή του Νερού» κέρδισε τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς. Το ρομαντικό παραμύθι αποδοχής του Μεξικανού παραμυθά απέσπασε τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής για τον ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Ντεσπλά (το δεύτερο μετά το «Ξενοδοχείο Grand Budapest») και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Ο Ντελ Τόρο έγινε ο τρίτος Μεξικανός σκηνοθέτης που κερδίζει το Όσκαρ σκηνοθεσίας μετά τους Αλφόνσο Κουαρόν («Gravity») και Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου («Birdman», «Η Επιστροφή»), και σίγουρα είναι ένα μήνυμα του Χόλιγουντ απέναντι στον μισαλλόδοξο Πρόεδρο Τραμπ. «Είμαι ένας μετανάστης, όπως πολλοί από εσάς», δήλωσε συγκινημένος ο Ντελ Τόρο, η ταινία του οποίου είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες φέτος (13), συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία βραβεύσεων που ξεκίνησε με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Βενετίας.

Η αγαπημένη ταινία των ηθοποιών, το «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν Μακ Ντόνα, κέρδισε δυο βραβεία ερμηνειών. Η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ επανέλαβε τη νίκη της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου, 20 χρόνια μετά το «Φάργκο», και ξεσήκωσε τις γυναίκες που υπήρξαν υποψήφιες στα φετινά βραβεία. Ο συμπρωταγωνιστής της Σαμ Ρόκγουελ, βραβεύτηκε επίσης για την ερμηνεία του με το Όσκαρ Β’ Αντρικού. «Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία. Δεν περίμενα πως θα έλεγα ποτέ αυτά τα λόγια», είπε χαρακτηριστικά.