Register
A password will be e-mailed to you.

Σε μία ευρείας κλίμακας επιθεώρηση που διενέργησαν οι κινεζικές αρχές, δέκα διαφορετικές εταιρείες τεχνολογίας βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει κανονισμούς. Συνολικά, ο έλεγχος αφορούσε 31 εταιρείες που ασχολούνται με διαδικτυακά βίντεο και περίπου το 30% από αυτές βρέθηνα να έχουν υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα. Η ByteDance, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το TikTok, δέχθηκε πρόστιμο εξαιτίας του Xigua, μίας άλλης πλατφόρμας βίντεο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές επέβαλαν χρηματικές ποινές στην ByteDance για “χυδαίο περιεχόμενο”. Μάλιστα, κάποιες streaming υπηρεσίες, όπως η Huya και η DouYu, εκτός από το πρόστιμο, βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν και πιο βαριές κυρώσεις – όπως το ότι τους απαγορεύτηκε να εγγράφουν νέους χρήστες για κάποιον καιρό εξαιτίας των “αξιόποινων” τακτικών τους.

Η είδηση έχει αρκετό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, το TikTok θυμίζει πολιορκητικό κριό Made in China έτοιμο να χτυπήσει την πόρτα του Δυτικού ίντερνετ.