Register
A password will be e-mailed to you.

Ο καλλιτέχνης Βλαντιμίρ Κους έκανε μήνυση στην Ariana Grande και την εταιρία παραγωγής, κατηγορώντας την πως αντέγραψε έργα του στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «God Is a Woman».

Στην μήνυσή του ζητά μεταξύ άλλων να αποσυρθεί από το ίντερνετ το βιντεοκλίπ, το οποίο σημειωτέον μετρά ήδη 197 εκατομμύρια views στο YouTube από τότε που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 13 Ιουλίου 2018.

Στο βιντεοκλίπ, σε κάποιο σημείο η 25χρονη τραγουδίστρια φαίνεται να χορεύει σε ένα κερί, σαν να είναι η ίδια το φιτίλι, και πίσω της υπάρχει ένας συννεφιασμένος ουρανός. Το επίμαχο στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ της Ariana Grande. Το επίμαχο στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ της Ariana Grande. Ο καλλιτέχνης λέει πως το 2000 είχε φτιάξει μια δυο πίνακες με τίτλο «The Candle» και «The Candle 2», που απεικονίζουν ακριβώς το ίδιο, και πως η ομάδα της Grande χρησιμοποίησε το κόνσεπτ στο βιντεοκλίπ.

«Στον πίνακα μια γυναίκα κρατάει την φλόγα του πνευματικού φωτός, το οποίο διασκορπίζεται στην βαθιά νύχτα της άγνοιας. «Εμπνευσμένη από το πνευματικό πάθος, απευθύνεται στις αόρατες κοσμικές δυνάμεις που ελέγχουν τα στοιχεία της Γης. Προσεύχεται για να σώσει και να προστατεύσει το σπίτι και την οικογένειά της και την γονιμότητα της γης.

Οι γενιές έρχονται και παρέρχονται, αλλά η φλόγα της ζωής περνάει από χέρι σε χέρι όπως η σκυτάλη ανάμεσα στους δρομείς», εξηγεί ο Βλαντιμίρ Κους για το έργο του. Στην μήνυσή του, υποστηρίζει επίσης πως η Freenjoy Inc. έχει μακρά ιστορία πλαστογραφίας και επικαλείται παλιότερες δουλειές της, όπως το βιντεοκλίπ του «All the Stars» του Κέντρικ Λαμάρ για το «Black Panther», μια υπόθεση που κατέληξε τελικά σε συμβιβασμό ανάμεσα στην εταιρία παραγωγής και την καλλιτέχνη Lina Iris Viktor.